Εκδρομές Λουτρά Αιδηψού




  info@viptaxievia.com
Papadimitriou George
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΑΞΙ 
Evia Taxi Transfer
ΤΗΛ 6987607641

Λουτρά Αιδηψού, η πιο δημοφιλής λουτρόπολη της Ελλάδας, αλλά και σε όλο των κόσμο. Βρίσκεται στη είσοδο μικρού κόλπου στην νοτιοδυτική πλευρά της βόρειας Ευβοίας.


Ιστορικά σύμφωνα με την μυθολογία μας, η θεά Αθηνά ζήτησε από τον Ήφαιστο να φέρει στην επιφάνεια της γης θερμά λουτρά, ώστε ο αγαπημένος της Ηρακλής να ξεκουράζεται και να γιατρεύεται μετά από κάθε άθλο. Έτσι και ο Ήφαιστος, χτύπησε με το σφυρί του στην Αιδηψό και ανέβλυσαν τα ιαματικά λουτρά της. Σύμφωνα, πάλι με την μυθολογία μας, οι πρώτοι κάτοικοι της περιοχής ήταν οι Κουρήτες και μετά τους Κουρήτες ήρθαν οι ‘Αβαντες.
Μέχρι πριν μερικά χρόνια τα ιαματικά μπάνια σηματοδοτούσαν την έναρξη της τρίτης ηλικίας. Σήμερα αυτό έχει αλλάξει και οι νεότεροι αναζητούν στις αναζωογονητικές τους ιδιότητες σωματική και ψυχική ισορροπία για μια πιο θετική προσέγγιση της ζωής.


Οι ιαματικές πηγές της Αιδηψού είναι γνωστές για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες από τον 4ο π.Χ. αιώνα. Αρχαίοι Έλληνες συγγραφείς και φιλόσοφοι, όπως ο Αριστοτέλης, ο Στράβων και ο Πλούταρχος αναφέρονται σ’ αυτές. Στην Αιδηψό το ιαματικό νερό αναβλύζει από φυσικές πηγές και από βάθος έως και 3.000μ σε θερμοκρασίες 75-85οC.
Κάθε καλοκαίρι διοργανώνονται αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως πρωταθλήματα Beachvolley, ρακέτας, ενώ στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ της Αιδηψού δίδονται χορευτικές παραστάσεις με την συμμετοχή συγκροτημάτων από την Ελλάδα και την Ευρώπη, καθώς και συναυλίες με φιλαρμονικές ορχήστρες και χορωδίες.


 Οι ιαματικές ιδιότητες αυτών των πηγών συμβάλουν στην ίαση παθήσεων των αρθρώσεων. Με τη λουτροθεραπεία αντιμετωπίζονται θεραπευτικά και αρκετές γυναικολογικές παθήσεις. Δεν έχει να προσφέρει μόνο τα ιαματικά λουτρά, αλλά και υπέροχες αμμουδερές παραλίες καθώς και υπέροχες ορεινές διαδρομές στο Τελέθριο Όρος.